Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2545

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 753

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/modules/date/date_views/includes/date_views_fields.inc on line 85
Jagt Fortællinger | Langå Jagtforening

Fejlmeddelelse

 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/menu.inc).

Jagt Fortællinger

Min første elgjagt i Sverige

Vi tog 5 danskere af sted den 1. september 2007 til Gråsjön, som ligger 570 km nord for Gøteborg.

 

Mandag den 1. dag brugte vi på skydebanen. Vi skød på elge og bjørne skiver.

 

Den første dag på elgjagt så jeg ingen elge, vi sad på post fra kl. 5.30 til ca. kl. 10 hvor vi holdt frokost, og så på jagt igen til kl.15 30.

 

Tirsdag den 2. dag på elgjagt skød en af danskerne en 8 takker elgtyr, det var hans første.

 

Om aften fejrede vi det, og jeg lavede en aftale med en af de svenske hundefolk, om at han skulle komme med en elgtyr til mig onsdag morgen.

 

Jeg var på post kl. 5.30. Der var et dejligt vejr. Jeg stod i et tårn med ryggen mod højskoven. Klokken var 6.30 da jeg så en elg komme fra højre, jeg kunne ikke se hovedet på den, så jeg troede det var en elgko. Jeg gjorde mig klar, for en ko som min første elg var jo fint, men da den så rejste hovedet kunne jeg se, at det var en tyr, og det var noget af et syn, for den var stor. Jeg nåede ikke at tælle dens takker, jeg var klar med riflen.

Der var en lille lysning ved højskoven, men hvis jeg skød den der og den løb hen langs skoven igen, kunne jeg ikke skyde igen, så jeg ventede til den var fri af skoven. Da den kom fri af højskoven stod jeg i rygvind og kunne se på elgtyren, at den havde fært af noget.

Jeg skød og ramte, og ladede og skød igen. Elgen løb væk fra mig og standsede ude på ca.300 m, den stod og kiggede hen mod mig, og så løb den igen tilbage mod højskoven, jeg skød 2 gange mere og nu stod den bag nogle træer, så jeg kunne ikke skyde den én gang mere, men jeg kunne se på elgen at den var begyndt at gå i knæ, så jeg ventede på at den skulle gå 20 m til højre, så jeg kunne skyde igen. Men den gik ikke mere, den sank sammen.

 

Jeg kaldte min jagt kammerat over radioen, og fortalte jeg havde skudt en meget stor elgtyr. Jeg var begyndt at ryste på benene, så jeg kunne ikke kravle ned fra tårnet. Jeg satte mig på bænken i tårnet og ventede på, at en af de svenske jæger og Tommy skulle komme. Da de kom, kravlede jeg ned, og vi gik ud for at se tyren. Det var en stor og flot 16 takker.

 

Derefter skulle tyren brækkes. Det er et stort arbejde når man ikke har prøvet det før. Men det er besværet og oplevelsen værd. Vi kørte elgen ned til svenskernes slagtehus så de andre kunne se elgtyren. Det kostede en omgang, det gælder kun når det er en dansker der har skudt en elg. Vi læssede elgen på en trailer og kørte den til det offentlige slagtehus. En køretur på ca. 60 km igennem den flotte svensk skov og natur. Da vi kom til slagteriet kom slagteren ud og tog imod os. Da de så tyren mente de, at jeg havde været utrolig heldig. Det mente jeg jo også selv.

 

Samme aften var jeg ikke på jagt, da jeg hellere ville pusle om elgen. Nogle af svenskerne kom forbi igen for at se den.

Næste morgen var vi på jagt igen. Min kammerat Tommy skød en kvie om formiddagen.

Så blev det fredag hvor vi var på jagt indtil middag. Senere pakkede vi for at gøre klar til hjemturen.

 

Den 9. januar fik jeg den opmålt ved Nordisk Safari Klubs trofæ opmåling. Det blev til en guldmedalje med 304,45 point.

 

 

En glad jæger med sin første elg

Hvilke gevir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

En stolt og "blodig" jæger, med gode jagtkammerater

 

Første elg, og så en guldmedalje

 

 

DET ER EN JAGTTUR JEG ALDRIG VIL GLEMME

 

BO GULDHAMMER

 

 

Terrorrist bukken

Aftensmaden er overstået, så af sted med riffel, kikkert, skydestok og jagtstol over skulderen. GPS-en tændes, 3. juni - solnedgang kl. 22,00 præcis – så er det på plads, vinden i nordvest – det passer også fint, så kan jeg sætte mig på min sædvanlige skråning, med udsigt over en lille remisse med 2 beplantninger, 2 små vandhuller (i det ene vandhul ligger 2 svaner med 7 unger) og et brakstykke der er vokset godt til med ukrudt. Jeg har nogle dage tidligere set en pæn seksender i flot sommerpels på stedet

Efter 1½ time er jeg ved at være øm af jagtstolen, så jeg ligger mig lidt på skåningen, og folder hænderne bag hovedet, så jeg fortsat kan se hvad der sker.

Kl. 21.30 sker der noget, ukrudtet flyver til alle sider, en gal monstom af en buk i delvis vinterpels kommer gående gennem ukrudtet, planterne bliver flået op og kastet op i luften, en enkelt muldvarpeskud får samme behandling. Afstanden er fin ca. 100 m, men bukken vil ikke stå stille, alt omkring den skal have tæsk, kun nogle sekunder er den i ro, og da er det kun spejlet, som vender mod mig. Efter små 10 min forsvinder den op i den ene beplantning, hvor træer og buske får samme behandling.

Hvad sker der – hvor blev den af?

3 - 4 min efter sker der noget, vild spektakel bag mig, et dyr skælder ude. MEN så sker det, en rå kommer løbende for livet, for bukken jagter hende, rundt om vandhullet med svaner – de passerer mig på kun 30 – 40 m afstand, svanerne skjuler sig i rørene. Råen fortsætter endnu en gang rundt om vandhullet med bukken jagende efter hende, hun vender rundt om en busk, tilbage langs vandhullet gennem rørene, de fortsætter ud bag mig.

Der røg den chance.

Nej, de kommer endnu en gang, samme vej hele vejen rundt om vandhullet, råen laver endnu en undvigemanøvre rundt om busken da de kommer forbi anden gang. Nu er jeg klar kikkerten er skruet helt ned i forstørrelse, medens jeg tænker – hvad fejler bukken? Der er da 1½ måned til brunstperiode - jeg har da aldrig set en buk være så aggressiv i næsten en halv time. Er bukken skør i hovedet eller har den fået øretæver af en større buk, så den vil afreagere på alt hvad der er mindre end den selv.

De vender endnu en gang bag mig, og passere mig nu igen i en lidt anden retning, det er nu eller aldrig – jeg giver et brøl – råen fortsætter, men bukken stopper i det lange ukrudt, så jeg kun kan se toppen af opsatsen, den er ikke mere end 25 m væk. Kl. er 21.56 bukken bevæger sig langsom rundt kan jeg se på græs og ukrudt, uret viser 21.57 jeg kan fortsat ikke se bukket - 21.58, nu kommer der lidt af hovedet til syne, så kommer hals og det forreste af bladet, jeg slipper kuglen, og for første gang i en halv time er der ikke noget ukrudt der bevæger sig. Bukken er forendt, og råen har fået ro.

Jeg fatter telefonen, jeg skal lige fortælle om min oplevelse, medens jeg går op til bilen med riffel og henter kniven.

Da jeg lidt senere står og brækker dyret er der ikke mindre end 2 dyr i forskellig retning, som står og skælder ud.

Sådan en aften, det er jagt når det er bedst. Vel hjemme, frem med vægt og tommestok, bukken vejer 18,5 kg og opsatsen er ikke den kraftigste, men den måler 23 cm.

En glad jæger og hans buk

Bukken i profil

Epilog.

Da jeg slagter bukken kan jeg se, at den ene kølle har en underlig facon, hvor den er hæftet til hoftebenet, knoglen er vokset ca. 2½ cm længere ud i en den ene side, så mit bud er, at den ikke har haft den samme styrke i det ene ben, hvorfor den har fået øretæver af en anden buk. Det har så skullet gå ud over alt andet i dens omgivelser.

Fejl | Langå Jagtforening

Fejl

Fejlmeddelelse

 • Warning: Illegal string offset 'load_respondjs' i load_polyfills() (linje 322 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/themes/adaptivetheme/at_core/inc/load.inc).
 • Warning: Illegal string offset 'load_html5js' i load_polyfills() (linje 322 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/themes/adaptivetheme/at_core/inc/load.inc).
 • Warning: Illegal string offset 'load_scalefixjs' i load_polyfills() (linje 322 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/themes/adaptivetheme/at_core/inc/load.inc).
 • Warning: Illegal string offset 'load_onmediaqueryjs' i load_polyfills() (linje 322 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/themes/adaptivetheme/at_core/inc/load.inc).
 • Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given i polly_wants_a_cracker() (linje 556 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/themes/adaptivetheme/at_core/inc/load.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6461 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc).
 • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/common.inc:2726) i drupal_send_headers() (linje 1230 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Error: Call to undefined function dsm() i classified_notifications_deliver() (linje 188 af /var/www/langaa-jagtforening.dk/public_html/sites/all/modules/ed_classified/modules/classified_notifications/classified_notifications.module).
Websitet stødte på en uventet fejl. Prøv venligst igen senere.